23 Eylül 2013 Pazartesi

KÖRPÜ ALTI YALILARI  KANLICA
KANLICA yalıları çok meşhurdur .Kont ostrogot yalısı Rahmi koç beye aittir. Yanında kapı komuşusu
Erdogan Demirörendir . Erdoğan bey uzun yılların işadamı benim hatırladığım ankara pazarları nişantaşında zamanın  büyük mağazası  idi . Demitören grubu yakıt  işinde dev bir yatırımı olan grub olarak devam etmektedir .ERDOĞAN agabey spora meraklı şu sıralar goft oynuyor .
Bir ara kendisini Antalya belekte golf resort da oynarken takip ettim .
Yalılara ses sis koku konusunda  yazacaklarım var  .köprü altı tabiri Galataköprüsünde yatanlar için söylenir .Bu yalılar bir talihsizlik yaşadı .Önceden önleri üstleri kuzey güney açıktı .Ama köprü yapılınca
gürültünün tümü yalılara geliyor  Ses sis is pis hepsi topluca yayıların içindedir .Kuzeyden poyraz esince tüm toztoprak gürültü yalılar üstünde olmaktadır .Denizden de dev tankerler dakika başı geçmektedir .
Kanlıcada hayale bile dalmak mümkün değildir .Eskiden mehtaba çıkanlar artık çıkamaz .
Kanlıca koyunda bir Sevdiğim  önemli dostum ÖMER SALUR  evini sattı .Sık sık gittiğim noktalardan biri idi . Kanlıca da birde UZMAN teknesinin sahibi ARDUMAN da yalı sahibi idi .
Köprü altı yalılarının biraz durumunu  değerlendirmek istedim . Yalıda oturmanın zorlukları olduğunu belirtmek isterim .Çok önemli bir noktada arka tarafındaki yoldan geçen iett otobüslerin balata sesleri
tüm yalının içinde dolaşır . Yalı sahibi olmak istemem . Onun yerine ondönüm tepe arazi tercih ederim .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder