18 Eylül 2013 Çarşamba

BELGRAD ORMANLARI VE B2
Catalça yarımadasından başlıyarak geniş bir alanı  kapsayan Belgrad ormanları B2  girmiştir .Vasıfını kaybetmiş arazi nasıl oluyor .Önce  ormanlık alan bakıma alınmıyor . Doğal olarakta arazi vasfını kaybeder .Bölgede sadece o noktalarda su birikmez rüzgar sert gelir termik olaylar olur Ağaç yetişmez .
Tabiat kendini özel şartlara göre  düzenler.Fotoğrafta göstermek istediğim konu vasfını kaybetmeyecek noktada olan araziler orman genel müdürlüğü tarafından kurtulacak bölgelerdir .
Bahçemde on adet limon çamı yetiştirdim 3 yıl içinde 5 mt oldular bahçemiz  orman gibi oldu .Bölgeye ağaç dikilse orman vasfını kaybetmezdi .
Orman bakanlığı halen devam ediyor mu bilmiyorum  Bakınca orman ve su işleri bakanlığı varmış bizim haberimiz yokmuş ,Bakanlığın ana görevinin BARAJ  oldüğunu hisssettim ..Ama bildiğim nehir sularımız yüzde 50 azaldıgıdır .
Ormanları büyütmek ve geliştirmek elimizde olan bir konudur .
göklere havale etmek gerekmez
Ayrıca ağaç yetiştirmek çok zevkli bir ugraş ,Sizinle birlikte yıllarca yaşıyor .Bahçeli evlerde oturmayı teşvik etmek lazımdır .Sadece bu yetmez bahcesinde minik bir ormanda olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder