10 Eylül 2013 Salı

ANADOLU YAKASI
BEYLERBEYİ  TEPELERİNDEKİ VİLLALAR

Anadolu yakasında tepelerde güzel viilalar vardır. Villa  lafını  güzel ev manasına kulllanmaktayım . Aradıgım özellikler bahcesi ,çimleri dikkatle bakılmış ve doğru şeçilmiş ,havaya uygun bitkiler  çam ağaçları doğru seçilmiş  cephe yapısı ilk aklıma gelenlerdir .Bir birini kapatmayan büyük hacimlerin olduğu evler olarak düşünüyorum . Alt katta
enaz 3 araba girecek  garaj olduğu belli olmayacak  tasarımlar ve evin anakapısına ayakkabınız tozlanmadan gireceğiniz cin zeka buluşlar yaratmak gerekir.
Bu evlerde birkaç köpek kedi hayvanın barınakları olmalıdır . Havuz kort  arazi varsa olmalıdır ve çim alanlarda yazlık yemek yerleri olmalıdır .Çift kullanımlı bir çok mekan yaratılmalıdır
Tescilli ağaçlarda önemldir . Evin güneş alan yerleri yaz ve kışa göre değişir.
Bitkiler o ışık ve su durumu düşünülerek tanzim edilmelidir . Bu  tip evlerde daimi hizmet edileceğinden Planlarda bunu düşünmek gerekir.  Bu tip evlerde yabancı misafir gelebilir .
Misafir enaz ev sahibi gibi geniş bir alanda yaşamalıdır . Mimarlar bu projeleri yaparken detayları düşünmez.
Düşünenini ben görmedim .Köpek nerde duracak çim biçme makinaları için alet edevat veya kış bahçesi nasıl olacak bütün bunlar bizim mimarlar için yeni konulardır .
Havuz hemen yapılırda bunun temizlik aletleri var ıvır zıvırı var onun için tasarım yapılmaz.
Çünkü mimarlarımız bu tip binaları cizerken mal sahibi ile tam anlaşma yapamaz . Zaten bir çoğu apartmanda oturur .Villa da oturunca fikriniz çok olur.
Bahçenizde ki bitkilerin nereye  konulması gerekir konusu ciddi bir araştırma işidir .
Banyonun nasıl olması basit gibi durur ama bsnyo odası yapmak iyi bir tasarım işidir .
Bir bayan banyoda enaz 3o dakika geçirir. Erken için 3 dakikalık iştir .
Özetle bizde ev hane villa bahçeli katlı ev yapmak ciddi iştir . Daha güzel evlere ihtiyaç var .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder