27 Eylül 2013 Cuma

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA BEŞİKTAŞ İSKELESİ
Bu iskelenin kısa tarihi vermeden önce kıyıda şu an ÇİN TÜRK  ortak yatırımı olan otelden bahsetmek isterim .Tütün deposu olan bina hatıraladığımda RADYO TV fabrikası yani montaj yeri idi .
Sonra uzun zaman metruk durdu .Önünde Benzin istasyonu vardı.O vakitler biraz amerikan vari cafe bar restorant  olan bölümü de popülerdi .Ünlüler orada buluşarak muhabbet ederlerdi .Beni de oraya  davet eden Merhum ERCAN ARIKLI  idi .o vakitler KADINCA  diye bir dergi çıkaraçaktık.
Hatta yemekte güzel bir sarışın abd li  mankenim GINA  da vardı .Aslında çapkın ERCAN ARIKLI  onu davet etmişti .Barbaros hayrettin paşa iskelesi kadıköy git-gel iskelesi olarak yapıldı . Boğaz turu yapan turist vapuru da burada durak yaparak yolcu alırdı .Alırdı diyorum iskele mülkiyeti  bu otele geçtı. Zaten Başbakan da yayındaki binada çalışma ofisi yaptı .
Bir yanı  resim heykel müzesi  bir yanı Deniz komutanlık idaresi vs gibi karışık bir alan olan başbakanlık binalarıın yanında şimdi TANRIVERDİ  holding yatırımı duruyor . ÇİN TÜRK
ortak işletmesi olarak Yeni DENİZ MÜZESİ  de bölgenin pırlantasıdır .Ufak bir hatırlatma deniz kıyısı yani barbaros hayrettin paşa iskelesi kuzey  yakasında donanmanın bir iskelesi onunda yanında kanalizayon akıntısı vardı. Ne durumda bilemiyorum .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder