20 Eylül 2013 Cuma

KIZ KULESİ  İSTANBUL

İstanbul rehber kitaplarının temel resimlerinden biri olan LEANDROS  kulesi bizans yapısıdır .Daha doğrusu bu kayalık zemine kule yapma fikri denizden gelenleri gözetleme sonra da askeri amaçlardan
düşünülmüştür.
Son yıllarda kule turizme açıldı  .49 yıllık ihaleye uygun olarak AHMET HAMOĞLU  grubu aldı .Bir dönem Silivride yaptığı golf ve otel tesisleriyle devam eden grub buraya tahminime göre iyi para yatırdı .Tesisin ilk  dönemlerimde burada SADUN BORO nun TEB bankası tarafından sponsorluğu olan kitabı
VİRA DEMİR in Kokteyli oldu . Davetli listesinde baş köşelerden biri  olarak katılmıştım . Kız kulesi
filmlerde  dergilerde kitaplarda simge olarak yeri vardır .Para kazanılması  oldukça zor bir noktadır .
HAMOĞLU  da burayı devretmek istiyor . Rivayete göre körfez ülkelerinden biri  ıofis yapmak istemiş,Kamuya açık mekan olması gerektiğinden anlaşma olumsuz olarak bitmiştir.

Özetle  benim 30 yıl evvel hatırladığım burda askeri nöbetçiler  ve uydurma  radar aletleri vardı .
Kız kulesinde ne yapsan zor oluyor . Bir hatırladığım  bir konuda kulenin etrafında resim çeken teknelerdeki  misafirler yaklaş yaklaş derken kaptanın kayalıklara bindirdiği ve battığıdır .
Olur böyle deniz kazalar, koskoca süper gemi italya kıyılarında daha yeni battı.   Onunda başına kıyı kıyı yanaşmaktan bu bela geldi .Kaptanken su an cezaevinde yatıyor.Batan yolcu gemisi şu sıralar yüzdürülüyor . Enkaz halinde söküme gidecek duruma getirilecektir .
KIZ KULESİ  yeni sahibini bekliyor . Bir cin zeka çıkarda umulmadık bir iş yapabilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder